Αρχική > ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ > ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ > Η θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης!
vromi-nifades-giaourti

Η θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης!

Βρώμη, βρώμη, βρώμη… Τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και περισσότερο για τη βρώμη και τις ευεργετικές της ιδιότητες. Πράγματι, αποτελεί μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, πρωτεΐνη, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία.

Με πιο απλά λόγια, η βρώμη είναι μοναδική ως προς τη θρεπτική της αξία! 

Η κατανάλωσή της βοηθά να διατηρούμε την καλή υγεία του οργανισμού μας. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά:

  • στη μείωση της χοληστερόλης
  • στη μείωση του σακχάρου του αίματος
  • στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • στην πέψη
  • στον έλεγχο του βάρους μας

Επιπλέον μας δίνει ενέργεια, ανακουφίζει από τα προβλήματα δυσκοιλιότητας, μειώνει το στρες, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και οστεοπόρωσης.

Επομένως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Υπάρχουν όμως και πολλοί τρόποι για να την καταναλώνουμε οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, κάθε μέρα χωρίς να τη βαρεθούμε ποτέ. Μπορούμε να την προσθέσουμε στο πρωινό μας, το μεσημεριανό, το βραδινό ή στο σνακ μας.

Να μερικές μόνο ιδέες:

  • Προσθέτουμε στο γάλα μας λίγη βρώμη, λίγες σταφίδες, goji berries και σπασμένα φουντούκια.
  • Κάνουμε το γιαούρτι μας απόλαυση προσθέτοντας βρώμη, μέλι και φρούτα.
  • Φτιάχνουμε με τα χεράκια μας μπισκότα βρώμης με γιαούρτι, φουντούκια και σταφίδες.
  • Στα μπιφτέκια βάζουμε βρώμη και όχι ψωμί ή φρυγανιά.
  • Για σνακ μπορούμε να ετοιμάσουμε μπάρες βρώμης.

Ας χρησιμοποιήσουμε με φαντασία, λοιπόν, τη βρώμη και ας την κάνουμε σύμμαχό μας στην προσπάθειά να τρεφόμαστε υγεινά! 

Δείτε επίσης

fraoules φραουλα φραουλες

Φράουλες κόκκινες και ζουμερές!

Μία απόλαυση στο κόκκινο!

tigani-lipara-pasta-ntomata

Τηγάνι με λιπαρά ή χωρίς λιπαρά και κατσαρόλα με νερό ή χωρίς νερό

Το τηγάνι είναι ένα πολύ βολικό σκεύος μαγειρικής αφού επιτρέπει το γρήγορο μαγείρεμα. Με το τηγάνισμα σε λάδι τα εδέσματα γίνονται πιο τραγανά, πιο λιπαρά και πιο νόστιμα.