Αρχική > ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ > Χριστίνα Αναγνώστου
Χριστινα Αναγνωστου

Χριστίνα Αναγνώστου

Μαζί μας αυτό το μήνα η Χριστίνα Αναγνώστου! Μια νεαρή κοπέλα που εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Έχει περάσει σταδιακά από όλα τα πόστα ξεκινώντας από σερβιτόρα. Παράλληλα, σπουδάζει στη Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αποτελεί απόδειξη ότι τελικά σπουδές και δουλειά μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία!

Green Park λοιπόν! Ένα όνομα, μια ιστορία … Πες μας λίγα λόγια γι’αυτό.

Green_Park_02Το 1936 χτίστηκε στο Πεδίον του Άρεως, στην οδό Μαυροματαίων και λειτούργησε ως Καφέ – Εστιατόριο – Αναψυκτήριο – Κέντρο Διασκέδασης το ιστορικό Green Park, που έχει φιλοξενήσει πλήθος Αθηναίων, ανθρώπων της τέχνης και της πολιτικής. Η οικογένειά μας ξεκίνησε να το λειτουργεί από το 1976. Από την Άνοιξη του 2011 έχουμε μεταφερθεί στο Άλσος Βεΐκου. Κρατήσαμε τον διακριτικό τίτλο και τη γνώση και ανοίξαμε σε έναν φιλόξενο χώρο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και συνεχίζουμε ακολουθώντας τις απαιτήσεις της εποχής.

Πώς είναι η ζωή μιας νέας κοπέλας, όπως εσύ, στο χώρο της εστίασης, που είναι ένας χώρος απαιτητικός;

Χρειάζεται σίγουρα πολύ χρόνο και υπομονή για να πετύχεις το στόχο. Ο στόχος είναι ένας πάντα. Κάθε μέρα μέσα από τα λάθη, που σίγουρα θα κάνεις και μέσα από την προσπάθεια, να βγαίνεις πιο έμπειρος και πιο ώριμος. Όταν, όμως, γυρνάς σπίτι σου και ξέρεις πως πέρασε η μέρα και πήγες ένα βήμα μπροστά, τότε σίγουρα φεύγει η κούραση όλη! Η δουλειά αυτή δεν σε αφήνει ποτέ χωρίς κίνητρο και αυτό είναι που αγάπησα σε αυτή! Είναι πραγματικά δύσκολο να αποδείξεις πράγματα όταν είσαι νέος γιατί υπάρχει μια δυσπιστία, αλλά όταν το καταφέρεις νομίζω πως είναι η καλύτερη ανταμοιβή όλων των προσπαθειών!

Το Green Park τι προσφέρει σε κάποιον που το επιλέγει για την έξοδό του;

Το Green Park είναι ένα μαγαζί το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι μακριά από την πόλη λόγω της τοποθεσίας του. Βρίσκεται σε ένα καταπράσινο πάρκο με θέα την Αθήνα. Η τοποθεσία του, λοιπόν, καθώς και η πισίνα του χώρου δίνουν ακόμα και στον καθημερινό καφέ μια διαφορετική νότα. Είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί ως αργά το βράδυ και προσφέρεται για τον πρωινό καφέ ή το βραδινό ποτό, αλλά και για ένα σνακ ή ένα πολύ ωραίο γεύμα. Επίσης, υπάρχουν και τρεις χώροι που εξυπηρετούν κάθε είδους εκδήλωση.

 Ποιος είναι ο σεφ του εστιατορίου και τι κουζίνα θα δοκιμάσει κάποιος στο Green Park;

Ο σεφ μας είναι ο Γιάννης Κύρκος και συνεργάζεται μαζί μας πολλά χρόνια. Οι δημιουργίες του είναι επηρεασμένες από τη μεσογειακή κουζίνα και συγκεκριμένα από την ελληνική.

Green_ParkΚατά τη γνώμη σου, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης κουζίνας;

Το σίγουρο συστατικό της επιτυχίας σε κάθε δουλειά είναι η αγάπη για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι. Το να αγαπάς αυτό που κάνεις σε κάνει πιο δημιουργικό. Αυτό συμβαίνει και στην κουζίνα. Όταν αγαπάς τη μαγειρική, ακόμα και το πιο απλό πιάτο παίρνει άλλη γεύση. Βασικό ρόλο, όμως, παίζουν και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Χωρίς αυτά το αποτέλεσμα δεν είναι επιτυχημένο!

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος που επιλέγει να γευματίσει στο Green Park;

Επειδή δεν θέλαμε να γίνουμε υπερβολικοί, δημιουργήσαμε ένα μενού που να καλύπτει όλα τα γούστα χωρίς να είναι μεγάλο. Έτσι όλα τα πιάτα ετοιμάζονται επιτόπου και είναι φρέσκα. Όλα τα πιάτα είναι νόστιμα. Αν, όμως, θα έπρεπε να διαλέξω , θα διάλεγα τα φιλετίνια ψαρονέφρι με σάλτσα barbeque που συνοδεύονται από ψητά λαχανικά. Είναι ένα πιάτο που δικαιώνει όποιον το επιλέξει.

Έχεις κάποιες μελλοντικές ιδέες για το μαγαζί ή άλλα σχέδια για το μέλλον σου στον τομέα αυτό;

Επιδιώκω κάθε μέρα η πορεία μου να είναι ανοδική, εμπειρικά και ποιοτικά. Θέλω να δω να πραγματοποιούνται οι προσδοκίες μου για το Green Park και αυτές έχουν να κάνουν με την απόκτηση των γνώσεων που θα μου επιτρέψουν να δημιουργήσω κάποια στιγμή έναν χώρο πρωτότυπο από κάθε άποψη. Η τάση της εποχής είναι μία… Ποιότητα σε προσιτές τιμές σε συνδυασμό με ένα ευχάριστο περιβάλλον. Αυτό θέλω να επιτύχω. Η πολυτέλεια από μόνη της δεν κάνει τίποτα και αυτός είναι ο λόγος, κατά τη γνώμη μου, που κλείνουν πολλά τέτοια μαγαζιά. Πιστεύω πως οι νέοι πρέπει να τολμούν και να κάνουν όνειρα! Τα όνειρα βοηθούν στο να γίνονται έργα και μόνο έτσι θα φτιάξουμε κάτι καλό για το μέλλον!

 

Δείτε επίσης

mr-juke-interview

Mr Juke: Μας “κερνάει” μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες με χιούμορ

Πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί σε gourmet έκδοση!

ioanna tsolomiti interview

Ιωάννα Τσολομίτη: Η επιτυχία κάθε σεφ είναι να είναι στις καρδιές των ανθρώπων!

"Η φιλοδοξία κάθε σεφ είναι να παρουσιάζει πολύ όμορφες δουλειές... Η επιτυχία όμως είναι να είσαι στις καρδιές των ανθρώπων!"