Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Χταπόδι με κοχύλια
xtapodi-koxulia

Χταπόδι με κοχύλια

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 10΄, Κόστος: 17 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό χταπόδι φρέσκο
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ νεροπότηρο κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
Πιπέρι
Λίγο αλάτι
Λίγη ζάχαρη
Ζεστό νερό
400 γρ. ζυμαρικά κοχύλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το πλένουμε με άφθονο νερό αρκετές φορές.

Βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν το χταποδάκι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα πλοκάμια του χταποδιού και την κουκούλα του κομμένη σε κομμάτια. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, τον πελτέ ντομάτας, τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και λίγο ζεστό νερό επιπλέον για να είναι το φαγητό μας ζουμερό και να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε!

Δείτε επίσης

rizoto-laxanikwn

Ριζότο λαχανικών

Είμαι πρωτάρα στην κουζίνα, αλλά φτιάχνω νοστιμότατο ριζότο!

tortigies-kotopoulo

Τορτίγιες με κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτα και σάλτσα γουακαμόλε

Εύκολες και γρήγορες τορτίγιες για τα πάρτυ ή τις αθλητικές βραδιές!