Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > γεύματα > Ζεστή σαλάτα με χταπόδι και φασόλια

Ζεστή σαλάτα με χταπόδι και φασόλια

Άτομα:4-6, Χρόνος προετοιμασίας:15’, Χρόνος βρασίματος: 40’, Κόστος: 15,00 €

ΥΛΙΚΑ :
1 φρέσκο χταπόδι (περίπου 1 κιλό ή παραπάνω)
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
4 – 5 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια

Για την σάλτσα
1 μέρος λευκό ξύδι (ή ξύδι μπαλσάμικο αρωματικό)
3 μέρη ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα θα πρέπει να έχουμε έτοιμα βρασμένα φασόλια.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε το ξύδι σε ένα ποτήρι και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο αναδεύοντας με το mixer μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα.

Για να ετοιμάσουμε το χταπόδι, το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με μισό ποτήρι νερό και 2 φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα για να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένες σε μικρές ροδέλες και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι το κομμένο χταπόδι, το κρασί, τα φασόλια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα βρασμένα φασόλια.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να αχνιστούν τα τέλος τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ξύδι-λάδι.

Δείτε επίσης

Φασόλια γίγαντες με τόνο

Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό μεζέ.

Μύδια αχνιστά με άνηθο και ούζο

Μεζές για τα καλοκαιρινά μας ουζάκια!