Αρχική > ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ειδικές αποστολές > αθλητικές βραδιές > Ζυμαρικά φούρνου με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού
zymarika-kalokairina

Ζυμαρικά φούρνου με λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 30΄, Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
400 γρ. ζυμαρικά farfalle
3 μικρές μελιτζάνες
4 φρέκσα κρεμμυδάκια
4 μικρά κολοκυθάκια
3 ντομάτες
Μερικά φύλλα κρίταμο
6 λιαστές ντομάτες
Αλάτι

Για τη σάλτσα
250 ml κρέμα γάλακτος
6 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
Ρίγανη
6-8 φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας για 5 λεπτά μόνο και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μικρά κυβάκια. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τα λαχανικά, τα ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα ζυμαρικά, τις ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, τα φύλλα κρίταμου και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένα και αλατίζουμε ελαφρώς.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη φέτα σε τρίμματα, το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό ψιλοκομμένο και τα αυγά.

Προσθέτουμε στα ζυμαρικά τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ ταψί ή μία μεγάλη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Δείτε επίσης

xtapodi-maratho-elies

Χταπόδι με μάραθο και πράσινες ελιές

Μια συνταγή που συνδυάζει τα αρώματα του βουνού με την αρμύρα της θάλασσας.

Λαχανόρυζο λεμονάτο με τζίντζερ και ρύζι basmati.

Το κλασικό λαχανόρυζο... αλλιώς!