Αρχική > ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ > Φτιάχνω τα δικά μου ζυμαρικά
zymarika-vivlio-psihalos

Φτιάχνω τα δικά μου ζυμαρικά

Αν με ρωτούσε κανείς ποιο φαγητό δε θα κουραζόμουν ποτέ να τρώω, θα απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη “Μα φυσικά τα ζυμαρικά σε οποιαδήποτε μορφή”. Ως κύριο πιάτο με κιμά, σάλτσα ή τυρί μα και ως συνοδευτικό στο κοκκινιστό, στο γιουβέτσι -και σε πολλά άλλα- μπορώ να τα απολαμβάνω με την ίδια ευχαρίστηση σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όμως, δεν ξέρω αν οι συμφάγοντες μοιράζονται την ίδια αγάπη με εμένα για τα ζυμαρικά κι έτσι κάθε φορά που τα συμπεριλαμβάνω στο μενού πρέπει να σκαρφίζομαι νέους τρόπους μαγειρέματος. Κι επειδή ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να ξεμείνω από ιδέες, έχω στην κουζίνα μου το βιβλίο της Σοφίας Σουλή “Κάνω τα δικά μου ζυμαρικά” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψύχαλου.

Σε αυτό ανακάλυψα ένα σωρό νόστιμες συνταγές. Το κους κους του καμηλιέρη, μακαρόνια κοφτά κοράλλι σαλάτα με καπνιστο χέλι, νιόκι με σπανάκι και ασιατική σαλάτα με νουντλ είναι μερικές από τις εκδοχές που έχω ξεχωρίσει.

Μα, κατά τη γνώμη μου, άλλο είναι το μεγάλο ατού του βιβλίου. Εξηγώ! Η Σοφία Σουλή προσπάθησε να συγκεντρώσει γνήσιες παραδοσιακές συνταγές για να φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, με τα χεράκια μας, τα ζυμαρικά μας. Μακαρόνια χωριάτικα, μαντί από την Καισαρεία, ξινόχοντρος, αγγελομάχοι της Βαγγελιώς… Οι συνταγές συνοδεύονται και από συμβουλές για το μαγείρεμά τους!

Αν, λοιπόν, είστε μερακλήδες και μακαρονάδες ή αν απλά έχετε χρόνο και διάθεση να δημιουργείτε, προμηθευτείτε το βιβλίο και τα απαραίτητα υλικά και ξεκινήστε το ζύμωμα!

Αγοράστε το βιβλίο με 10% έκπτωση από εδώ!

Δείτε επίσης

to-psomi-sta-ethima-twn-ellinwn

Το ψωμί στα έθιμα των Ελλήνων

Γιατί γνωρίζοντας την παράδοσή μας, γνωρίζουμε καλύτερα ποιοι είμαστε!

ektor-botrini

Έκτορας Μποτρίνι – “Μάγειρας γίνεσαι”

"Όσο κι αν δεν έχουμε χρόνο, δεν πρέπει να αφηνόμαστε στο πρόχειρο, στο έτοιμο, στο βιαστικό".