Αφράτες και νόστιμες τυρόπιτες με απλά υλικά

Υλικά για περίπου 25 τυρόπιτες
250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γρ γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστό

για τη γέμιση
150γρ ανθότυρο
200 γρ φέτα

1 κρόκο αυγού με λίγο νερό για το άλλειμα
σουσάμι

Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο ρίχνουμε το βούτυρο και λίγο από το αλεύρι και αρχίζουμε το ζύμωμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα,το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε μία πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με ένα πιρούνι. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, σε μέγεθος ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι τυρόπιτες μας, τα ανοιγουμε με την παλάμη μας ώστε να γίνουν κύκλος και γεμίζουμε με τα τυριά.

Βάζουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα από πάνω τις περνάμε ένα πινέλο με τον κρόκο που έχουμε διαλύσει σε λιγο νεράκι και στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 0c για περίπου 20 λεπτά.

Αυτές οι τυρόπιτες είναι συγκλονιστικές. Όταν τις φτιάχνω κρατάω μερικές στην κατάψυξη για να έχω πάντα φρέσκες τυρόπιτες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Δείτε επίσης

laxano-loukaniko-paradosiako-portokali

Λουκάνικο παραδοσιακό με λάχανο και πορτοκάλι

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος:7 € ΥΛΙΚΑ : 1 λουκάνικο χοιρινό …

patatosalata-kaparofylla-moustarda-yolenis

Ζεστή πατατοσαλάτα με καπαρόφυλλα και σάλτσα μουστάρδας

Ιδανική σαν μεζές για τσίπουρο, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητό ψάρι.