«Μαζί | Ensemble» των Στέλιου Παρλιάρου και Jean-Marie Hoffmann από τις Εκδόσεις IANOS

“Μόνος πας γρήγορα, μαζί πάμε μακριά” και “Η ισχύς εν τη ενώσει” λένε δύο πολύ γνωστά ρητά. Αυτά μάλλον σκέφτηκαν δύο μεγάλοι σεφ -αν και από διαφορετικές αφετηρίες- και αποφάσισαν να ενώσουν τη γαστρονομική δημιουργικότητα τους. Ο λόγος για τον εθνικό μας ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο και τον σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Jean-Marie Hoffmann. Φαίνεται να κατάλαβαν ότι τους ενώνουν πολλά όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά και έτσι θέλησαν να μεταφέρουν το πάθος για αυτό που κάνουν σε μια νέα ιδέα.

Κάπως έτσι προέκυψε από κοινού ένα δίγλωσσο (στα Ελληνικά και Γαλλικά) βιβλίο! Απευθύνεται σε όσους αγαπούν την κουλτούρα της γαστρονομίας και θέλουν να γνωρίσουν 30+30 εντυπωσιακές συνταγές που περιλαμβάνουν τεχνικές και υλικά και από τις δύο χώρες.

Υλικά όπως κολοκυνθοανθοί, καρπούζι, φέτα, κατίκι, μάραθο, ούζο, μελιτζάνα, ταχίνι, τόνος Αλοννήσου, δεντρολίβανο, κατσικίσια γραβιέρα, σπαράγγια Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, τραχανάς, γιαούρτι, τσάι του βουνού, λάχανο, παστουρμάς, σύκα, ελιές, πιπεριές Φλωρίνης, σουσάμι, αμύγδαλο, μαστίχα, μυζήθρα και το μέλι συνδυάζονται αρμονικά σε γευστικές προτάσεις με κυρίως υλικό το μοσχαρίσιο κιμά, το αρνί, το κουνέλι , το χοιρινό αλλά και με ψάρια όπως το μπακαλιάρος, τη σφυρίδα, τις σαρδέλες και τα μπαρμπούνια.

Εκτός από τις συνταγές, υπάρχουν και κοινές συνεντεύξεις και των δύο συγγραφέων όπου η γαστρονομία αναδυκνείεται ως τέχνη με πορεία που ξεκινά από τα παιδικά τους χρόνια. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας του φαγητού παρουσιάζονται οι διαφορές (ώς δημιουργικές προτάσεις εξέλιξης) αλλά και όλα τα κοινά σημεία της Γαλλικής και Ελληνικής κουζίνας.

Μη σας τρομάζει η προσέγγιση υψηλού επιπέδου γαστρονομίας αλλά ούτε και το ότι γράφτηκε από έμπειρους και καταξιωμένους στο χώρο επαγγελματίες. Οι οδηγίες είναι αναλυτικές ενώ τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε σχετικά εύκολα. Χρειάζεται μονάχα όρεξη για δημιουργία και αγάπη για το καλό φαγητό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις IANOS και είναι μια ομολογουμένως εντυπωσιακή έκδοση. Σκληρόδετο με χαρτί πολυτελείας και έγχρωμες προσεγμένες φωτογραφίες. Είναι από τα βιβλία που θα αποτελέσουν ένα θησαυρό στη βιβλιοθήκη σας, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το “περιτύλιγμα” του. Ιδανικό και για Γάλλους φίλους που θα θελήσουν να επεκτείνουν τους γαστρονομικούς τους ορίζοντες γνωρίζοντας τις επιλογές που δίνουν τα υλικά από τη χώρα μας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μπορείτε να το παραγγείλετε για εσάς ή να το στείλετε για δώρο απευθείας από τον Ιανό, κάνοντας κλικ στο παρακάτω Link:
ΜΑΖΙ ENSEMBLE (ΔΙΓΛΩΣΣΟ) – ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,ΧΟΦΜΑΝ ΖΑΝ ΜΑΡΙ

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου εδώ.

Δείτε επίσης

Τσακίρης-Αργύρης-βιβλίο

Η απόλαυση της Γεύσης του Αργύρη Τσακίρη

Για τους λάτρεις του φαγητού και του κρασιού!

9paramythia-ksilini-koutala

Εννιά παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα!

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!