Αφράτα mini cakes με ελαιόλαδο, μήλα και cranberries

3 mini cakes, Χρόνος προετοιμασίας : 10’ , Χρόνος ψησίματος : 1 ώρα, Κόστος : 10 €

ΥΛΙΚΑ :
230 γρ ζάχαρη
3 αυγά
50 γρ φρέσκο γάλα
200 γρ ελαιόλαδο
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
3 μικρά μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
60 γρ cranberries
Λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 175 ºC .

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στην αρχή τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη αμέσως μετά ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια μήλου και τα cranberries και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε μικρά χάρτινα φορμάκια για κέικ και ψήνουμε για περίπου 50΄με 1 ώρα.

 

Δείτε επίσης

soufle sokolatas

Σουφλέ σοκολάτας

Γιατί η σοκολάτα είναι έρωτας!

fileto glossas giaourti magioneza

Φιλέτο γλώσσας σε φύλλο κρούστας με πράσινη σαλάτα γιαουρτιού

Μια πρόταση του σεφ Θεόφιλου Ιωάννου!