Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος ψησίματος: 20’, Κόστος: 7,50 €
ΥΛΙΚΑ :
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξηρά κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμύδια
3 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο
2 ντομάτες
5 κουταλιές τη σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας
150 ml λευκό κρασί (Ροδίτης- Σαββατιανό)
200 ml κρέμα γάλακτος
5 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένα φασόλια
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας: τα ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα καρότα σε φλοίδες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε μικρά καρέ, το σέλινο ψιλοκομμένο.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά όλα τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα το σέλινο και τις ντομάτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
Τέλος ρίχνουμε το κρασί, τη σάλτσα ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι , το πιπέρι και τη ρίγανη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά.
Αφού έχει γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε τα βρασμένα φασόλια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση και να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε στο πιάτο μας με ρίγανη και φρέσκο ελαιόλαδο!