Τσακίρης-Αργύρης-βιβλίο

Η απόλαυση της Γεύσης του Αργύρη Τσακίρη

Το μήνα αυτό κέρδισε το ενδιαφέρον μας το βιβλίο του Αργύρη Τσακίρη με τίτλο “Η απόλαυση της γεύσης”.

Ο Αργύρης Τσακίρης είναι ένας άνθρωπος με σημαντική πορεία στο χώρο του φαγητού και κυρίως του κρασιού. Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Οινολογία, Αμπελουργία και Γευσιγνωσία Κρασιών στη Γαλλία, εργάστηκε στην “Ελληνική Εταιρεία Οίνων και Οινοπνευμάτων” και στην “Ελληνική Ακαδημία Οίνου”. Όμως, η πορεία του δεν σταματά εδώ. Δίδαξε στην “Ελληνική Ακαδημία Οίνου” γευσιγνωσία κρασιών και σήμερα διδάσκει στο τμήμα “Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών” στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του στην επιτροπή αξιολόγησης για τους “Χρυσούς Σκούφους”.

Έχοντας, λοιπόν, αποκομίσει πολλές γνώσεις και εμπειρίες, αποφάσισε να τις μοιραστεί μαζί μας μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που είναι απλά γραμμένο έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους.

Το περιεχόμενό του έχει χωριστεί σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος μας μιλά για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, μας εξηγεί όρους της μαγειρικής, τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μαγειρέψουμε και να σερβίρουμε το φαγητό μας.

Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στο πώς άλλαξαν οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου με το πέρασμα των χρόνων, πώς τελικά η τροφή βοήθησε στην εξέλιξη του και μας μυεί σε διάφορες εθνικές και τοπικές κουζίνες.

Τέλος, στο τρίτο μέρος ο συγγραφέας μας κάνει ένα μικρό μάθημα γευσιγνωσίας. Μοιράζεται μαζί μας μερικούς βασικούς κανόνες σχετικά με το πώς να επιλέγουμε το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα μας , αλλά μας δίνει και κάποια παραδείγματα αρμονίας φαγητών και κρασιών.

Αν είστε λάτρεις του φαγητού και του κρασιού, τότε αυτό το βιβλίο είναι κατάλληλο για εσάς. Και σίγουρα μέσα από αυτό “θα μπορέσετε να κατανοήσετε το μενού ενός παγκόσμιου εστιατορίου”. Καλή ανάγνωση!

Δείτε επίσης

vivlio-mageirikh-gia-koritsia

Μαγειρική για κορίτσια που δεν… γουστάρουν και γουστάρουν!

Ιδανικό δώρο για εσάς και για τις φίλες σας!

9paramythia-ksilini-koutala

Εννιά παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα!

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!