arakas (αρακας λαδερος)

Αρακάς λαδερός

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 5’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος: 3 €

ΥΛΙΚΑ :

½  κιλό αρακάς
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 καρότα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1,5  ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στην αρχή, ξεπλένουμε το αρακά.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε μία χύτρα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.

Τέλος, προσθέτουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 15’- 20’ με τη χύτρα κλειστή σε μέτρια φωτιά.

Info : Αν μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσει για περίπου 30΄.

Δείτε επίσης

psari-brasto-arwmatika

Ψάρια βραστά με αρωματικά βότανα

Για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας!

psari-glwssa-patates

Γλώσσα (ψάρι) λεμονάτη στο φούρνο με πατάτες

Ένα φαγητό με ψάρι που λατρεύουν να τρώνε τα παιδιά!