Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος μαγειρέματος: 30’ , Κόστος: 4 €
ΥΛΙΚΑ :
½ κιλό αρακάς
4 αγκινάρες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
1 πατάτα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1,5 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
½ ματσάκι άνηθος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον αρακά αφού τον έχουμε ξεπλύνει. Έπειτα προσθέτουμε και τις αγκινάρες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα, την πατάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους, τον άνηθο, τον πελτέ ντομάτας και το νερό.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα (περίπου 30 λεπτά).