Αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι από το Πήλιο

Αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι από το Πήλιο

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ:

½ κιλό αρνί (τα παϊδάκια)
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
½ Λεμόνι στημένο
Λίγο ελαιόλαδο
250 γρ κοφτό μακαρονάκι
2,5 ποτήρια νερό

Αρνάκι με κοφτό μακαρονάκι από το Πήλιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μέσα σε μία γάστρα βάζουμε το αρνί και το πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο Το βάζουμε να ψηθεί χωρίς το καπάκι για 15-20 λεπτά στους 250 °C για να γίνει τραγανή η κρούστα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και το βάζουμε να σιγοψηθεί στους 170 °C για 30 λεπτά με το καπάκι της γάστρας κλειστό.

Τέλος, προσθέτουμε τα κοφτά μακαρονάκια και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Info: Τα παραδοσιακά ζυμαρικά χρειάζονται λίγο νερό και μόλις 5 λεπτά βράσιμο.

Δείτε επίσης

mpiskota-vromi-stafides

Μπισκότα βρώμης με γιαούρτι, φουντούκια και σταφίδες

Νόστιμα και υγιεινά μπισκότα γεμάτα ενέργεια!

mpoiftekia-vromi-giaourti

Μπιφτέκια με γιαούρτι και βρώμη

Αντικαταστήστε τη φρυγανιά με βρώμη!