arni-katsiki-laxanika-eviotopoi

Αρνί ή κατσίκι (βιολογικό) στο φούρνο µε λαχανικά και πορτοκάλι

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
½ αρνί ή κατσίκι κατά προτίμηση βιολογικό 
½ φλιτζάνι µέλι
500 γρ. κολοκύθα κίτρινη κοµµένη σε µεγάλους κύβους
2 πορτοκάλια κοµµένα στα 4 µε τη φλούδα τους
8 σκελίδες σκόρδο µε τη φλούδα τους
1 λεµόνι κοµµένο σε φέτες
2 πράσα κοµµένα σε χοντρές ροδέλες
4 πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες
10 πατατούλες µικρές
2 πορτοκάλια (το χυµό)
2 λεµόνια (το χυµό)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μπόλικο αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 185°C. Βάζουµε σε ένα µεγάλο ρηχό ταψί το κρέας και το αλατοπιπερώνουµε καλά απ’ όλες τις πλευρές. Τρίβουµε καλά µε τα χέρια µας να πάει το αλατοπίπερο παντού, µέσα σε όλες τις πτυχές. Αραδιάζουµε τριγύρω τα κοµµάτια της κολοκύθας, τα πράσα, τις πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες, κοµµένες κατά µήκος ή ροδέλες, τις πατάτες κοµµένες στη µέση, µε τη φλούδα τους, τα τέταρτα των πορτοκαλιών, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τις φέτες του λεµονιού. Περιχύνουµε  µε το χυµό των λεµονιών, των πορτοκαλιών και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουµε µε µπόλικο αλατιπίπερο και µε ένα κουτάλι ρίχνουµε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού το µέλι. Ψήνουµε για δύο ώρες περίπου µέχρι µα µαλακώσει το κρέας, να κάνει τραγανή κρούστα και να πάρουν τα λαχανικά ωραίο χρώµα.

Αν θέλουµε πιο πικάντικη γεύση, µπορούµε να του προσθέσουµε θυµάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο και µείγµα µπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο.

Επιλέξτε για το Πάσχα, βιολογικά κρέατα Online και θα τα φέρουν στο σπίτι σας!

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!