Άτομα:6, Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες, Κόστος: 19 €
ΥΛΙΚΑ :
2 κιλά αρνί
10 πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 λεμόνι – το χυμό του
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το αρνί και το βάζουμε σε μία μεγάλη γάστρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στη γάστρα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και τα αναμιγνύουμε ώστε να έχουμε μία σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αρνί και τις πατάτες και στο τέλος ρίχνουμε μέσα στη γάστρα το νερό και τα κλωνάρια δεντρολίβανου και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 2 ώρες. Κάθε μία ώρα βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και γυρίζουμε το κρέας. Στο τέλος βγάζουμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ώστε να ροδίσει το αρνάκι.