auga-matia-spanaki

Αυγά μάτια με σπανάκι

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 3,5 €

ΥΛΙΚΑ :
½ κιλό σπανάκι φρέσκο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας λάδι
100 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε καλά το σπανάκι.

Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε φέτες και τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

Μόλις μαραθούν, βάζουμε και το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να μαραθεί. Προθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και περιμένουμε μέχρι να φύγουν τα περισσότερα υγρά από το σπανάκι.

Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά για περίπου 8 λεπτά.

Δείτε επίσης

laxanika-fournou-saltsa-turiou

Λαχανικά φούρνου με σάλτσα τυριού

Ένα φαγητό εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!