grecotel-cape-sounio-imeres-gastronomias-204

Cape Sounio Grecotel Ημέρες Γαστρονομίας 2014

Στο Cape Sounio όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το… “καλαντάρι της γεύσης” που ετοιμάσαμε για εσάς και να γευτείτε την πιο δημιουργική κουζίνα της Grecotel.

Γιορτάζουμε την ελληνική γαστρονομία μ’ ενα ειδικά εμπνευσμένο μενού με βιολογικά προϊόντα από την παραδοσιακή κρητική φάρμα Agreco, σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του κόσμου. Η φημισμένη κρητική κουζίνα έρχεται απ’ευθείας από το μυρωδάτο μποστάνι του ξενοδοχείου στο τραπέζι σας, μέσα από τις γευστικές δημιουργίες του Executive Chef Σάκη Τζανέτου.

Από την Πέμπτη 5 Ιουνίου ως τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, φέρνουμε την Κρήτη στο Cape Sounio! Η αναβίωση του διαβόητου κρητικού γάμου μέσα από τα φαγητά του παραδοσιακού γαμήλιου τραπεζιού και οι μεθυστικοί ήχοι της μεγαλονήσου μέσα από μια συναυλία Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, είναι δύο μόνο από τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις που έχουμε οργανώσει. Σύμμαχος μας η τοποθεσία… που ενώνει Κρήτη και Σούνιο μέσα από τους μύθους του Αιγαίου, το οποίο και απλώνεται κάτω από τα μπάνγκαλοους του Cape Sounio…

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να απολαύσετε ειδικές θεματικές βραδιές του προγράμματος “Grecotel: Ημέρες Γαστρονομίας – Το καλαντάρι της γεύσης” στο Cape Sounio αγναντεύοντας το Ναό του Ποσειδώνα μέσα από τα πεύκα του αττικού τοπίου. Τα προϊόντα των μενού θα προέρχονται από την πολυβραβευμένη φάρμα Agreco, η οποία επιμένει να τιμά το περιβάλλον κάθε μέρα του χρόνου, μέσα από τη βιώσιμη βιολογική καλλιέργεια.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο: 22920 69700

Ημέρες Γαστρονομίας

Μουντιάλ 2014 Φεστιβάλ Μπύρας

Το ποδόσφαιρο ως θέαμα συνδέεται με μπύρες και απολαυστικούς μεζέδες για συνοδεία. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς, που δεν είναι άλλη από το Μουντιάλ! Τις ημέρες του Μουντιάλ λοιπόν οργανώνουμε Φεστιβάλ Μπύρας με όλα τα πικάντικα «καλούδια» που ταιριάζουν στην δροσιά και τη γεύση του ζύθου και βέβαια μια μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας.

Εβδομάδα σοκολάτας

Μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές ανά τον κόσμο και για κάθε ηλικία: η σοκολάτα. Της αφιερώνουμε μια ολόκληρη εβδομάδα και σας δίνουμε την ευκαιρία να την γνωρίσετε καλύτερα μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Σπιτικά παγωτά με βάση τη σοκολάτα συνδυάζονται με άλλες γεύσεις λαχανικών, όπως παγωτό παντζάρι ή παγωτό από σέλερι. Επίσης, δοκιμάστε τη σοκολάτα με ευωδιαστά αρωματικά βότανα από το μποστάνι μας και με γρανίτες με μυρωδικά.

Πανσέληνος αφροδισιακό μενού

Η Πανσέληνος του έρωτα γιορτάζεται μέσα από ένα εφευρετικό και πρωτότυπο αφροδισιακό μενού. Πιστεύουμε ότι ο έρωτας πράγματι περνάει από το στομάχι και επιχειρούμε να αφυπνίσουμε τις αισθήσεις σας μ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι γεύσεων, διαφορετικό για τον άντρα και τη γυναίκα. Ένα εγκεφαλικό παιχνίδι υλικών, γεύσεων και αισθήσεων υπόσχεται μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου.

Γεύσεις βυθού

Ο Ναός του Ποσειδώνα και το φως της Πανσελήνου αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσουμε… γεύσεις βυθού! Το Αιγαίο κρύβει αμέτρητους γευστικούς θησαυρούς οι οποίοι στα χέρια του Executive Chef μας Σάκη Τζανέτου γίνονται απολαυστικά θαλασσινά πιάτα. Ψάρια, θαλασσινά και φρούτα της θάλασσας απλώνονται μπροστά σας σε συνδυασμούς που θα σας αιφνιδιάσουν και θα σας αποζημιώσουν.

Κριθαράκι το ελληνικό

Το Ελληνικό ριζότο δεν είναι άλλο από το κριθαράκι. Το κριθαράκι που μας θυμίζει την κουζίνα της μαμάς μας. Αφιερώνουμε στο παραδοσιακό αυτό ζυμαρικό μας μια βραδιά και σας δίνουμε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε με θαλασσινά, αγνό και νόστιμο κρέας από την παραδοσιακή φάρμα Agreco, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά από το μποστάνι μας που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μαγειρεμένο με γνώση και μεράκι, το κριθαράκι, συνδυάζεται με Ελληνικά προϊόντα και εκλεκτά τυριά και δίνει την πιο γκουρμέ εκδοχή του…

Γαλλική εβδομάδα – τοπική κουζίνα Βρετάνης όστρακα & σαμπάνια

Η κουζίνα της Γαλλίας είναι ανεξάντλητη. Η πιο καλοκαιρινή και θελκτική εκδοχή της όμως, είναι αυτή που εκπροσωπεί η Βρετάνη, ένα μέρος της γαλλικής επαρχίας που φημίζεται για τα μύδια και τα όστρακα του. Απολαύστε φρέσκα όστρακα με σαμπάνια ή εκλεκτά κρασιά που προτείνει ο έμπειρος Sommelier μας και αφήστε τον Executive Σεφ μας, Σάκη Τζανέτο, να σας οδηγήσει σ’ ένα γευστικό ταξίδι με άρωμα… Βρετάνης. Κλασσική / σύγχρονη γαλλική κουζίνα – γαλλικά κρασιά.

Η Γαλλική κουζίνα με τις γεμάτες γεύσεις, τα πλούσια αρώματα, τις ιδιαίτερες συνταγές, τιμάται από την Grecotel με μια γαστρονομική εβδομάδα, αφιερωμένη ειδικά στα κλασσικά και σύγχρονα γαλλικά πιάτα. Μυηθείτε στον επιβλητικό κόσμο της γαλλικής κουζίνας και αφήστε τους sommelier μας να σας αποκαλύψουν τα μυστικά των Γαλλικών κρασιών και των γαστρονομικών και οινικών συνδυασμών. Επίσης, δοκιμάστε παρασκευές με διάσημα κονιάκ και αποστάγματα κατά τις συνήθειες των Γάλλων που συνηθίζουν να τελειώνουν τα δείπνα τους απολαμβάνοντας παλαιωμένα αρωματικά κονιάκ.

Τα καλύτερα προϊόντα της ελλάδος

Η Grecotel αναγνωρίζει και τιμά τον κόπο του ‘Ελληνα αγρότη και παραγωγού. Η Ελλάδα μας είναι τόσο πλούσια σε αγαθά, προϊόντα, γεύσεις… Δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα γαστρονομικό πρόγραμμα μια εβδομάδα αφιερωμένη ειδικά στα προϊόντα της. Έτσι, λοιπόν, το Cape Sounio και η Grecotel διοργανώνει μια δημιουργική Εβδομάδα με θέμα τα διαλεχτά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τιμά τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες. Δοκιμάστε σταμναγκάθι Κρήτης, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρόκο Κοζάνης, τρούφα Ξάνθης, φάβα Σαντορίνης, παρμεζάνα και προσούτο Ευρυτανίας, στην καλύτερη εκδοχή τους και νιώστε περήφανοι για τον ευλογημένο τόπο μας. Οι παραπάνω –και πολλές ακόμη- γεύσεις συνδυάζονται με διαλεχτά Ελληνικά αποστάγματα, όπως τσικουδιά, τσίπουρο, ούζο, μαστίχα Χίου, κουμ κουάτ Κερκύρας. Μην χάσετε επίσης τα μοναδικά κοκτέιλ με βότανα της Ελληνικής Γης!

Ιταλική κουζίνα – ιταλικά κρασιά

Η προσφιλής μας ιταλική κουζίνα με τα ζυμαρικά και τις μοναδικές σάλτσες, με τις πίτσες, τα υπέροχα τυριά και τα ξεσηκωτικά γλυκά της, απογειώνεται την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος! Μια Εβδομάδα αφιερωμένη στις ιταλικές γεύσεις και τα ιταλικά κρασιά υπόσχεται να κάνει τον Σεπτέμβριο σας λίγο πιο… νόστιμο και απολαυστικό. Εκτός από τα μοναδικά πιάτα που θα δοκιμάσετε, θα ολοκληρώσετε την γαστρονομική σας εμπειρία με εκλεκτούς καφέδες, επιδόρπια και αποστάγματα. Εξάλλου για πολλούς η μισή χαρά σ’ ένα ιταλικό δείπνο είναι ο εσπρέσο, το τιραμισού και η γκράπα, που ακολουθούν…

 

Δείτε επίσης

Αποτελέσματα Specialist Awards 2021

Σπουδαία μέρα για τους Έλληνες παραγωγούς! 880 προϊόντα, αποκλειστικά Ελλήνων παραγωγών, αξιολογήθηκαν από 100 κριτές. Οι …

ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στέκεται δίπλα στις ευαίσθητες δομές της Αττικής …