cheese cake

Τσιζ Κέϊκ (Cheese Cake)

Άτομα: 12, Χρόνος προετοιμασίας:30′, Χρόνος ψυγείου: 4 ώρες και 15′, Κόστος: 9€

ΥΛΙΚΑ:

1 morfat creamy
250 γρ. μαργαρίνη
397 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. τυρί κρέμα
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα φρέσκο
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φραμπουάζ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι, τη ρίχνουμε και αυτή στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μίγμα μπισκότων – μαργαρίνης σε μια μικρή φόρμα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ το morfat creamy μαζί με το φρέσκο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15′.

Αφού περάσουν τα 15′, βάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Μία ώρα περίπου πριν σερβίρουμε στρώνουμε και τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα.

 

Δείτε επίσης

laxanika-fournou-saltsa-turiou

Λαχανικά φούρνου με σάλτσα τυριού

Ένα φαγητό εύκολο, υγιεινό και καλοκαιρινό!

kotopoulo-liasti

Κοτόπουλο στο φούρνο με λιαστή ντομάτα και κάπαρη

Η λιαστή ντομάτα δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο!