cookies σοκολατας

Cookies με σταγόνες σοκολάτας

Κομμάτια: 26, Χρόνος προετοιμασίας : 20’, Χρόνος ψησίματος : 12’, Κόστος : 5 €

ΥΛΙΚΑ:

270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
220 γρ μαργαρίνη
100 γρ. λευκή ζάχαρη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλες(ή 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας)
1 κρόκο (από μεγάλο αβγό)
1 αβγό
200 γρ κουβερτούρα σε σταγόνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα από τη μαργαρίνη  με τις ζάχαρες μέχρι να λιώσουν και κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Αναμιγνύουμε με σύρμα προσθέτοντας την υπόλοιπη ποσότητα της κρύας μαργαρίνης και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αβγό, το αβγού και τις βανίλιες.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 20’-30’.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε μπισκότα τοποθετώντας τα αραιά, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλωθούν.

Να υπολογίσετε ότι ένα ταψί φούρνου χωράει 8 μπισκότα.  Ψήνουμε στους 160 °C για 12 λεπτά. Συνολικά θα έχετε 26 μεγάλα μπισκότα.

Tip: Εάν θελήσετε να τα φτιάξετε μικρότερα τότε θα χρησιμοποιήσετε κουταλάκι του γλυκού για να φτιάξετε τα μπισκότα και ο χρόνος ψησίματος θα είναι στα 9 λεπτά στους 160 °C. Συνολικά θα έχετε 80 μικρά μπισκότα.

Info: Για εσάς που προτιμάτε τη σοκολάτα γάλακτος βάλτε κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες– με αυτό τον τρόπο όμως τα μπισκότα σας θα είναι αρκετά γλυκά.

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!