agios-bar-malotira-cocktail

Κρητικό κοκτέιλ με μαλοτήρα “Άγιος”

Υλικά:
30ml σιρόπι μαλοτήρα (Κρητικό τσάι του βουνού, λέγεται και καλοκοιμηθιά)
70ml κρασί προσέκο (Prosecco: λευκό αφρώδες ιταλικό κρασί)
1/4 λάϊμ
30ml σόδα ή ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού, βάζουμε το σιρόπι μαλοτήρα, το προσέκο, τη σόδα και στύβουμε το λάιμ.

Σερβίρουμε με ice ball (μπάλα πάγου).

 

Τη συνταγή μας έδωσε ο bartender-mixologist Μιχάλης Σουριδάκης (Άγιος bar, Παλαιόχωρα Χανίων)