- 1 λίτρο τσικουδιά
- 6 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 2 ξύλα κανέλα
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια έρωντα (δίκταμο)
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε χαμηλή φωτιά. Είμαι συνέχεια από πάνω και προσέχω πολύ γιατί αυτό που βράζω είναι αλκοόλ!
Στη δεύτερη καλή βράση απομακρύνω από τη φωτιά και του δίνω το χρόνο του σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Μισή ώρα μετά ξεσκεπάζω, σουρώνω και αποθηκεύω σε γυάλινο μπουκάλι. Δεν χρειάζεται να συντηρηθεί στο ψυγείο.
Τη συνταγή μας έδωσε ο bartender-mixologist Μιχάλης Σουριδάκης (Άγιος bar, Παλαιόχωρα Χανίων)