ktima-gklivanos-domain

Νέα εποχή για το κτήμα Γκλίναβος

Δημιουργική ανανέωση, εξωστρέφεια, επανατοποθέτηση σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο

Από τα πρώτα βήματα του πριν 36 χρόνια μέχρι και σήμερα, πρωταρχική επιδίωξη του Κτήματος Γκλίναβος αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών κρασιών και αποσταγμάτων, αξιοποιώντας τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της φημισμένης Αμπελουργικής Ζώνης, Ζίτσα. Η διαρκής εξέλιξη και αναβάθμιση -πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση- υπήρξε ανέκαθεν ο δεύτερος εξίσου σημαντικός στόχος του. Έτσι με το πέρασμα των χρόνων η γκάμα των ποικιλιών που καλλιεργούνται στα δικά του αμπελοτόπια εμπλουτίζεται και με άλλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, παλαιότερες και ξεχασμένες αναβιώνουν, ενώ νέα καινοτόμα προϊόντα δημιουργούνται συνεχώς.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη της οινοφιλίας και στην Ελλάδα θέτει τον πήχη για όλους πολύ ψηλά. Η απόλαυση του κρασιού γίνεται τελετουργία και δικαιολογημένα οι οινόφιλοι σήμερα είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ. Η φιλοσοφία και οι προσπάθειές του Κτήματος Γκλίναβος για δημιουργία ποιοτικών και ξεχωριστών οίνων, αλλά και του δημοφιλούς τσίπουρου της Ηπείρου δικαιώνονται και αναγνωρίζονται διεθνώς. Δεν σταματά όμως να θέτει διαρκώς καινούριους στόχους, που για το 2014 συνοψίζονται στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του και στην επανατοποθέτηση του σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αρχικά μέσα από την ανανέωση και την αισθητική αναβάθμιση της εταιρικής του εικόνας.

Ο σχεδιασμός του νέου λογότυπου του Κτήματος ήταν το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακολούθησε ο επανασχεδιασμός των ετικετών των κρασιών του, που ολοκληρώνεται σταδιακά, καθώς και η γενικότερη αναβάθμιση του επικοινωνιακού του υλικού με αποκορύφωμα την πρόσφατη πλήρη ανανέωση της ιστοσελίδας του (www.glinavos.gr).

“Σας καλωσορίζουμε στη νέα εποχή που ξεκινά για το Κτήμα Γκλίναβος και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και μεράκι τις προσπάθειες μας για διαρκή ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση. Τόσο των κρασιών και των αποσταγμάτων μας όσο και της παρουσίας μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά, έτσι ώστε η πατρίδα μας και τα ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τη θέση και την αναγνώριση που πραγματικά τους αξίζει σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Οι νέες ετικέτες της Premium κατηγορίας κρασιών

Το “Primus Zitsa” αποτελεί το Νο1 κρασί της Premium κατηγορίας κρασιών του Κτήματος Γκλίναβος. Στόχος του σχεδιασμού της νέας του ετικέτας ήταν να προβάλλει περισσότερο την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης “ΖΙΤΣΑ” και ταυτόχρονα να οπτικοποιήσει το “PRIMUS” (πρώτος) με τον αριθμό 1, ο οποίος εμφανίζεται στην πλάγια όψη του μπουκαλιού και αποτελεί μέρος του κοπτικού της ενιαίας περιμετρικής ετικέτας.

Το κρασί “Άσπρα Χώματα” πήρε το όνομα του από το ομώνυμο αμπελοτόπι στη Ζίτσα Ιωαννίνων, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ασβεστολιθικά εδάφη. Σε αυτό καλλιεργείται η Μαλαγουζιά, η μία από τις δύο ποικιλίες σταφυλιών που συμμετέχουν στην παραγωγή του, χαρίζοντάς του μοναδική καθαρότητα και διαύγεια. Στόχος του νέου σχεδιασμού ήταν να αποδοθεί με λεπτές – λιτές γραμμές η έννοια των άσπρων χωμάτων, τόσο εικαστικά όσο και χρωματικά.

Το “Primus Zitsa Barrique” είναι ένα κρασί που παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Σκοπός του δημιουργικού ήταν να αποδοθεί σχεδιαστικά το περιβάλλον ωρίμανσης του κρασιού, με σεβασμό στη διαδικασία της παλαίωσης. Η δημιουργία μίας σκουρόχρωμης ετικέτας με μαύρη ανάγλυφη τυπογραφία αποπνέει κύρος και αυστηρότητα, ενώ ταυτόχρονα αποδίδει το σκοτεινό περιβάλλον ωρίμανσης.

Καρπό δύο ελληνικών ποικιλιών σταφυλιών, των Βλάχικο και Μπεκάρι, αποτελεί το κόκκινο κρασί “Βλάχικο”. Ο νέος σχεδιασμός είχε ως στόχο να ενισχύσει την ονομασία του, να προβάλει την παράδοση και την ιστορία των Ιωαννίνων, να δημιουργήσει νοσταλγία για ένα premium κόκκινο κρασί και να του προσδώσει την αξιοπιστία που του αρμόζει. Το δημιουργικό προέκυψε από τη μελέτη και το συνδυασμό των μοτίβων και των επικρατέστερων χρωμάτων που συναντώνται στα γιαννιώτικα παραδοσιακά εργόχειρα. Ο σχεδιασμός -παρ’ ότι ψηφιακός- μελετήθηκε έτσι ώστε οι συνδέσεις και οι απολήξεις των γραμμών να μοιάζουν με κέντημα αργαλειού.

Το κρασί “Δρυάδες” απευθύνεται στους λάτρεις του ερυθρού ξηρού οίνου. Οι Δρυάδες κατά την ελληνική μυθολογία ήταν νύμφες των δασών, το όνομά τους προέρχεται από τη Δρυ και συμβόλιζαν τις αθάνατες ψυχές των δασών. Στόχος ήταν η απεικόνιση των Δρυάδων στην ετικέτα της φιάλης, αποδίδοντας εικονογραφικά το όνομα του κρασιού, γι αυτό σχεδιάστηκε μία γυναικεία μορφή που αναδύεται από κλαδιά και φύλλα βελανιδιάς, αντικατοπτρίζοντας το δραματικό και φανταστικό χαρακτήρα τους.

Tο ημίξηρο κρασί “Traminer” παρασκευάζεται από την ομώνυμη γερμανό-γαλλική ποικιλία Gewurztraminer, που του προσδίδει χαρακτηριστικά αρώματα φρούτων, ευχάριστη επίγευση και χρυσαφένιο χρώμα. Η σχεδίαση βασίστηκε στις δύο σημαίες (Γαλλίας και Γερμανίας) και κυρίως στις ευδιάκριτες χρωματικές τους λωρίδες, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης βάσης πάνω στην οποία εξελίσσεται περιμετρικά το υπόλοιπο δημιουργικό.

Το κρασί “Κόκκινο Βελούδο” (Red Velvet) πήρε το όνομα του από τον ομώνυμο πίνακα που βρίσκεται στο οινοποιείο του Κτήματος Γκλίναβος. Σκοπός του δημιουργικού ήταν να αποδοθούν εικονογραφικά οι δύο λέξεις της ονομασίας του πίνακα και κατ’ επέκταση οι κρυμμένες έννοιες του, όπως αυτή του ερωτισμού, του μυστικισμού και της έντονης απόλαυσης.

Δείτε επίσης

Αποτελέσματα Specialist Awards 2021

Σπουδαία μέρα για τους Έλληνες παραγωγούς! 880 προϊόντα, αποκλειστικά Ελλήνων παραγωγών, αξιολογήθηκαν από 100 κριτές. Οι …

ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στέκεται δίπλα στις ευαίσθητες δομές της Αττικής …