Ελαιόψωμο (ψωμί με ελιά)

Ελαιόψωμο (ψωμί με ελιά)

Άτομα: 10, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 3,50€

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
330 ml μπύρα (ένα μικρό κουτάκι)
160 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
βασιλικό ή ρίγανη
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το αλεύρι με τη μπύρα.Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό ή τη ρίγανη και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ξανά.  Αδειάζουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα, την οποία έχουμε λαδώσει καλά.

Ψήνουμε στους 180ºC για 1 ώρα περίπου.

Δείτε επίσης

salata-fakes-spanaki

Σαλάτα με φακές και σπανάκι

Μία σαλάτα που τρώγεται και ως καλοκαιρινό γεύμα.

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!