Ο Ηλίας Μαμαλάκης μας εύχεται γλυκές γιορτές!

Έχετε σπουδάσει οικονομικά και εργαστήκατε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Όμως κάποια στιγμή τα αφήσατε αυτά για να ασχοληθείτε με τη γαστρονομία. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να κάνετε αυτή την επιλογή;

Αγάπησα το καλό φαγητό από παιδί, πολλές φορές παρακολουθούσα τις εργασίες της σπιτικής κουζίνας απομνημονεύοντας τεχνικές και συνταγές. Αγάπησα πολύ τη μαγειρική και μελέτησα πολύ τον συνδυασμό των τροφίμων με σκοπό κατ’ αρχήν τη νοστιμιά και δευτερευόντως την υγεία.

Πολύς κόσμος παρακολουθούσε με πολύ ενδιαφέρον την τηλεοπτική σας πορεία. Μα σήμερα είναι αισθητή η απουσία σας από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Γιατί δεν σας βλέπουμε στη μικρή οθόνη; Υπάρχει τίποτα στα σκαριά;

Η εκπομπή μου Μπουκιά και Συχώριο σταμάτησε το 2008.  Ακολούθησαν δύο χρόνια με την ιστορική εκπομπή Χώματα με Ιστορία, και από τότε δεν ξαναβγήκα στην τηλεόραση. Η Ελλάδα μπήκε σε κρίση οι προϋπολογισμοί μικρύνανε και οι πληρωμές των εκπομπών γίναν μέσω χορηγών  που στη δική μου εκπομπή ήταν δύσκολο να προβληθούν. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε στα σκαριά.

mamalakis-eliasΑν και οι καιροί είναι δύσκολοι πήρατε την απόφαση να ανοίξετε ένα εστιατόριο. Το όνομά του “Μπουκιά και συχώριο” μας θυμίζει την αγαπημένη μας εκπομπή. Μιλήστε λίγο λοιπόν για το εστιατόριο σας. Τι το διαφορετικό προσφέρει σε όποιον το επιλέξει για το γεύμα του;

Άνοιξα το Take away Μπουκιά και Συχώριο με μοναδικό σκοπό να ενισχύσω τα οικονομικά της οικογένειάς μου. Παράγουμε μόνο ελληνικό φαγητό με καλά και φρέσκα υλικά.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια στροφή από τα περίπλοκα και ξενόφερτα πιάτα στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και στην κουζίνα της μαμάς. Σε τι νομίζετε ότι οφείλετε αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις μας;

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι Έλληνες στρέφονται στην παλιά παραδοσιακή κουζίνα της χώρας μας.  Τα εστιατόρια με ξένες κουζίνες υπάρχουν ακόμα και δουλεύουν πάρα πολύ καλά. Πάντα υπάρχει χώρος για όλους σε όλους.

Τι είναι καλό φαγητό για εσάς;

Το καλό φαγητό για μένα είναι τρόπος ζωής, παρά του ότι είμαι εύκολος στο καθημερινό φαγητό μου αρέσει ένα καλοσερβιρισμένο τραπέζι με το σωστό εξοπλισμό και με χαρούμενους συνδαιτυμόνες.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Τα σχέδιά μου και ο προγραμματισμός μου δεν ξεπερνά τους 6 μήνες. Και εκεί καλά-καλά δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ότι κάνω όμως το κάνω με συνέπεια.

Έχετε ασχοληθεί με πολλά πράγματα. Μαγειρεύετε, έχετε κάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο, ιστορικά ντοκιμαντέρ, έχετε γράψει βιβλία, είστε σύμβουλος γεύσης σε βιομηχανίες τροφίμων… Ποιο είναι όμως αυτό που σας ευχαριστεί πραγματικά και που πιστεύετε ότι δεν θα σας κουράσει ποτέ;

Απ’ όλες τις δουλειές που έχω κάνει στη ζωή μου αυτή που μου αρέσει πιο πολύ είναι το ραδιόφωνο

Χαρίστε μας μια αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη συνταγή. 

Σας εύχομαι γλυκές γιορτές με τη γλύκα του Χριστουγεννιάτικου κορμού σοκολάτας!

Δείτε επίσης

mr-juke-interview

Mr Juke: Μας “κερνάει” μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες με χιούμορ

Πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί σε gourmet έκδοση!

ioanna tsolomiti interview

Ιωάννα Τσολομίτη: Η επιτυχία κάθε σεφ είναι να είναι στις καρδιές των ανθρώπων!

"Η φιλοδοξία κάθε σεφ είναι να παρουσιάζει πολύ όμορφες δουλειές... Η επιτυχία όμως είναι να είσαι στις καρδιές των ανθρώπων!"