Τους αδερφούς Δούζη τους γνωρίσαμε μέσα από το ΕΡΓΟΝ, μια φιλόδοξη προσπάθεια που φέρνει επιλεγμένα προϊόντα από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα στο πιάτο μας (τα βρίσκετε σε επιλεγμένα παντοπωλεία ή στα καταστήματα του δικτύου ΕΡΓΟΝ). Συνδυάζοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες με το ταλέντο του Δημήτρη Σκαρμούτσου, δημιουργήθηκαν τα αντίστοιχα μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στη Σκιάθο, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στο Λονδίνο και σύντομα και στην Αθήνα.
Εμείς επισκεφτήκαμε το κατάστημα στην συμπρωτεύουσα (Κούσκουρα 3-5, Θεσσαλονίκη) και δοκιμάσαμε πολλές από τις προτάσεις τους. Το μενού περιλαμβάνει μεζέδες με φαντασία και γεύση σε διάφορα επίπεδα προσιτών τιμών: 3, 4, 6 , 7 και 9 ευρώ αλλά και πιάτα ημέρας στα 12, 13 ευρώ. Εμείς επιλέξαμε τη νόστιμη στάκα Χανίων με αυγό μελάτο, τη σαλάτα με κουσκούς (με ψητά λαχανικά, σταφίδες, μέλι και ξύδι ροδιού), την τραγανή γραβιέρα Νάξου (με βρώμη, χαρουπάλευρο, παπαρουνόσπορο και γλυκό του κουταλιού – αυτό θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!), τα τέλεια παστουρμαδοπιτάκια (με γιαούρτι και μαρμελάδα ντομάτας), τον χειροποίητο γύρο σε πιτάκια (με ντομάτα, κρεμμύδι και πικάντικο γιαούρτι), το καλοψημένο κοτόπουλο σουβλάκι (μαριναρισμένο σε κίτρο και μπαχαρικά, με χανιώτικο πιλάφι και στακοβούτυρο), το άψογο μοσχαρίσιο μπέργκερ (με κέτσαπ από ντοματάκι Σαντορίνης) και τη λαχταριστή μακαρονάδα σπαγγέτι με πέστο φέτας (με φρέσκο βασιλικό, ντοματάκια και παπαρούνα).
Όλα τα παραπάνω ήρθαν στην ώρα τους και σερβιρίστηκαν από εξυπηρετικούς σερβιτόρους. Τα συνοδεύσαμε με Ροδίτη Μαλαγουζιά από το κτήμα κυρ Γιάννη (ένα υπέροχο καλοκαιρινό κρασί που πίνεται άνετα και το χειμώνα). Όλη η γευστική εμπειρία ήταν άψογη και σίγουρα θα επισκεφτούμε και πάλι όποιο από τα μεζεδοπωλεία βρεθεί στο δρόμο μας.
Μη ξεχάσετε φεύγοντας να επισκεφτείτε το διπλανό χώρο, το παντοπωλείο ΕΡΓΟΝ και να “χαθείτε” στη μεγάλη ποικιλία γνήσιων παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.