ΑΤΟΜΑ: 5, ΧΡΟΝΟΣ:45’, ΚΟΣΤΟΣ: 7€
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. φαρφάλε
500 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
10 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά )
αλάτι
πιπέρι ( κατά προτίμηση λευκό )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι που έχει ζεσταθεί αρκετά και σοτάρουμε. Όταν το μπέικον ροδίσει, ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ( όχι κομμένες ). Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Αφού μαραθούν τα μανιτάρια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Info : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό αντί για φαρφάλε.