Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 5,5 €
ΥΛΙΚΑ :
400 γρ. ζυμαρικά farfalle
1 χωριάτικο λουκάνικο μοσχαρίσιο με μυρωδικά
1 ξερό κρεμμύδι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λουκάνικο (χωρίς την μεμβράνη, ψιλοκομμένο πολύ καλά).
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το λουκάνικο και να μαραθεί το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα βρασμένα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.