Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος: 15’, Κόστος: 2,5 €
ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. ζυμαρικά farfalle
300 γρ. ντοματίνια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 σφηνάκι τσίπουρο ή λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας.
Παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου, ολόκληρη για να αρωματίσει το λάδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα (3-4 από αυτά τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν το ζουμί τους), το κουκουνάρι και σβήνουμε με το τσίπουρο ή το κρασί.
Μόλις μαραθούν ελαφρώς τα ντοματίνια, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά με φρέσκο βασιλικό.