Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30′, Κόστος: 4€
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. φασόλια μέτρια
3 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά περίπου 40′. Ύστερα τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε.
Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε ζεστό νερό (θέλουμε το νερό να φτάνει 4 δάχτυλα πάνω από τα φασόλια). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου για 40′. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατoπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα (5′ – 10′).
Σερβίρουμε τη φασολάδα μας ρίχνοντας στο πιάτο λίγο μπούκοβο.