Φασολάκια λαδερά (με λίγο λάδι)

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος ψησίματος: 20’ , Κόστος: 4 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό. φασολάκια φρέσκα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 πατάτες
3 καρότα
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες για 2’. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε να αχνίζουμε μαζί με το κρεμμύδι για ακόμα 2’.

Κατόπιν, ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, τα καρότα κομμένα σε ραβδάκια, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ ντομάτας, το μαϊντανό, το λάδι και το νερό.

Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 15’- 20’ με τη χύτρα κλειστή σε μέτρια φωτιά.

Info : Αν μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε δύο ποτήρια νερό και αφήνετε να βράσει για περίπου 30΄.

Δείτε επίσης

soufle sokolatas

Σουφλέ σοκολάτας

Γιατί η σοκολάτα είναι έρωτας!

fileto glossas giaourti magioneza

Φιλέτο γλώσσας σε φύλλο κρούστας με πράσινη σαλάτα γιαουρτιού

Μια πρόταση του σεφ Θεόφιλου Ιωάννου!