Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
400γρ. φάβα Σαντορίνης
1.200ml νερό
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
20γρ. ντοματοπολτός
1 κρεμμύδι τριμμένο
50γρ. κάπαρη
100ml οίνος λευκός
αλάτι σε νιφάδες
πιπέρι μαύρο τριμμένο
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Bήμα 1: Καθαρίζετε τη φάβα και τη βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρευστη.
Bήμα 2: Την περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή παχύρευστη κρέμα.
Bήμα 3: Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως έξης: σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι 1-2 λεπτά, ρίχνετε την κάπαρη που έχετε προηγουμένως ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, ελάχιστο αλάτι, και το πιπέρι, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 12-15 λεπτά.
Bήμα 4: Σερβίρετε τη φάβα σε πιατέλα και στο κέντρο της περιχύνετε τη ζεστή σάλτσα κάπαρης, ραντίζοντας με 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.