fileto-glwssa-rizi-spanaki

Φιλέτα γλώσσας με ρύζι και σπανάκι

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 5’, Χρόνος ψησίματος:20’, Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα γλώσσας (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
150 γρ. ρύζι λευκό (για ριζότο)
20 ml ούζο ή τσίπουρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Χυμό λεμονιού (βάζετε όσο θέλετε)
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το τσίπουρο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να μισοβράσει το ρύζι για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ανακατεύουμε με το ρύζι και από πάνω απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό χωρίς το καπάκι για ακόμη 10 λεπτά (γυρίζουμε τα φιλέτα στα 5 λεπτά).

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μαζί με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης

Πασχαλινά γλυκά κουλουράκια

Περίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. …

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!