fileto-psari-fasolia-blita

Φιλέτο ψαριού με φασόλια και βλίτα

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος ψησίματος:15’, Κόστος: 15 €

ΥΛΙΚΑ :
4 φιλέτα ψαριών (γλώσσα, πέρκα ή μπακαλιάρος)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. ξερά φασόλια
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
200 γρ. βλίτα καθαρισμένα (μόνο τα φύλλα)
6 ντομάτες λιαστές – φυσικά αποξηραμένες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από ½ λεμόνι ή λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα.

Βάζουμε τα καθαρισμένα βλίτα σε νερό που βράζει για μερικά λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι πολτοποιημένο και την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 – 3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε καρέ, τα βρασμένα φασόλια, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες τεμαχισμένες, τα βρασμένα χόρτα, το αλάτι , το πιπέρι, το κρασί και ανακατεύουμε απαλά.

Τέλος, βάζουμε σε σειρά από πάνω τα φιλέτα ψαριών, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ένα μικρό φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί όλο το φαγητό  για περίπου 15 λεπτά.

Δείτε επίσης

ntolmadakia-elies-piperies-yolenis

Ντολμαδάκια με ελιές, πιπεριές και μπαχαρικά

Κλασικό ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας, σε έναν πιο πικάντικο τόνο!

poures-manitaria-karota-kreas

Μοσχαράκι με λευκό κρασί και μανιτάρια στη γάστρα

Πεντανόστιμο και μαγειρεμένο στη γάστρα!