Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος:10’, Κόστος: 12 €
ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα τόνου
Ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
500 γρ φρέσκα γλυκά ραδίκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά). Όταν βράσουν τα σουρώσουμε.
Πλένουμε τα φιλέτα τόνου, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού και το κρασί.
Τα σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για λίγα λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε στο πιάτο μας τα βρασμένα χόρτα και τα σοτέ φιλέτα τόνου ραντίζοτας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.