Φιλέτο τόνου σοτέ με γλυκά χόρτα ραδίκια.

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 15’, Χρόνος ψησίματος:10’, Κόστος: 12 €

ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα τόνου
Ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
500 γρ φρέσκα γλυκά ραδίκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά). Όταν βράσουν τα σουρώσουμε.

Πλένουμε τα φιλέτα τόνου, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού και το κρασί.

Τα σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές για λίγα λεπτά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας τα βρασμένα χόρτα και τα σοτέ φιλέτα τόνου ραντίζοτας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης

πιπεριές-και-μελιτζάνες-σε-σάλτσα-ντομάτας

Πιπεριές και μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

Το φαγητό που σίγουρα θέλουμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι!

salata-marouli-me-xera-suka-kai-stafuli

Σαλάτα μαρούλι με ξερά σύκα και κόκκινα σταφύλια

Η αρχαίοι Έλληνες είχαν τα ξερά σύκα στην καθημερινή τους διατροφή!