food-taste-society-amerikaniki-georgiki-sholi

3ήμερο Συμπόσιο ‘Food Tasty & Society’ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

3ήμερο Συμπόσιο: ‘Food Tasty & Society’ στην ΑΓΣΘ, Τα γευστικά τοπία της Ελλάδας. 

Μια τριήμερη βιωματική γνωστική περιήγηση στα γευστικά τοπία της Ελλάδας, του χθες, του σήμερα και του αύριο, με προσέγγιση τόσο από τη σκοπιά της παράδοσης όσο και αυτήν της καινοτομίας, θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στ Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 30 Μαΐου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου.

Στη μοναδική αυτή Εκδήλωση:

  • Νέοι παραγωγοί από την Β. Ελλάδα, οι οποίοι τολμούν να καινοτομούν, θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους και θα συζητήσουν για τους τρόπους και τις πρακτικές προώθησης των προϊόντων τους στην ελληνική και ξένη αγορά.
  • Καταξιωμένοι επιχειρηματίες από τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανικού εμπορίου θα μιλήσουν για τους τρόπους και τις προϋποθέσεις διείσδυσης των καινοτόμων προϊόντων στους τομείς τους.
  • Οι φοιτητές του Perrotis College και του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις μέσα από τα προϊόντα τους τα οποία θα προσφέρουν για δοκιμή.
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου γλυπτικής του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Α.Π.Θ., Dr. Γεώργιος Τσάρας, με τους φοιτητές του αλλά και με όσους από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται, θα φιλοτεχνήσουν στον κήπο της σπουδαστικής εστίας “Αλίκη Περρωτή” ένα γλυπτό από YTONG.

To Perrotis College, πρωτοπορώντας, προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά μια μοναδική ευκαιρία επιχειρηματικών επαφών, δικτύωσης και διερεύνησης δυνατοτήτων συνεργασίας, ανάμεσα σε καινοτόμους παραγωγούς, Έλληνες Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ιστορικό Συμπόσιο “Historical cooking”

Το βράδυ του Σαββάτου, Mινωικές και Βυζαντινές συνταγές μαγειρεμένες σε σκεύη ρέπλικες των σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων, θα μας ταξιδέψουν γευστικά σε άλλες εποχές με τη συνοδεία μουσικής από τη Μινωική Κρήτη και το Βυζάντιο. Στον όμορφο κήπο του «Αλίκη Περρωτής» θα ανάψουμε φωτιά και θα γευτούμε την…ιστορία με “ξεναγούς” τις αρχαιολόγους Jerolyn Morisson, Ευαγγελία Αγγέλκου και τους μουσικούς του συγκροτήματος Ροζονάρηδες με τη λύρα, το λαγούτο και το σαντούρι τους. Στο συμπόσιο μπορούν να λάβουν μέρος όσοι επιθυμούν, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση. Το κόστος είναι 25€ και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορισμένος (έως 50 άτομα). Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2310 492800.

Το Μενού του Συμποσίου.

Σνακ δίπλα στη φωτιά, συνοδεία κρασιού με εδέσματα γνωστά από την αρχαιότητα όπως ελιές, σύκα ξερά, φουντούκια, αμύγδαλα ψημένα, παξιμάδια τυριά.

Εδέσματα από τη Βυζαντινή εποχή

  • Βυζαντινοί κεφτέδες σε σως καραμελώμενων κρεμμυδιών
  • Φιλέτα ορτυκιών ψητά με βυζαντινά μπαχαρικά
  • Πλιγούρι με λαχανικά, ρόδι, μούστο και ξηρούς καρπούς
  • Σαλάτα γλυκόξινου λάχανου με ραπανάκια
  • Βυζαντινά χειροποίητα ψωμάκια σε ξυλόφουρνο

Εδέσματα από την Μινωική εποχή

  • Φακές με κόλιανδρο και μέλι μαγειρεμένες σε πήλινες ρέπλικες Μινωικών σκευών
  • Σαλιγκάρια σωτέ σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο
  • Φιλέτο μαύρου χοίρου με χαρουπόμελο μαγειρεμένο σε πήλινη ρέπλικα Μινωικής σχάρας

Επιδόρπιο

  • Γιαούρτι ή γαλοτύρι με ξηρά φρούτα και μούστο

Δείτε επίσης

1o-etos-pontiakis-gastronomias

1ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» Θρυλορίου

Με επίκεντρο την ποντιακή γαστρονομία θα διεξαχθούν τη φετινή χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι …

sakelaropoulos-timitiki-diakrisi-2015

Διπλή τιμητική διάκριση για τους βιολογικούς “Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Ιδιαιτερα τιμητικη διπλη διακριση για τους βιολογικους “Ελαιωνες Σακελλαροπουλου” στον 6ο παγκοσμιο διαγωνισμο ελαιολαδου TERRAOLIVO International …