giaourtaki-glukoxino

Γιαουρτάκι … γλυκόξινο! (με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι)

Άτομα: 4, Χρ. προετοιμασίας: 5′, Χρ. ψυγείου: 30′, Κόστος: 3€

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 λεμόνια – το χυμό τους σουρωμένο
Μπισκότα τύπου πτι- μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30′ περίπου.

Πριν σερβίρουμε το γιαουρτάκι μας, σπάμε με τα χέρια μας μπισκότα τύπου πτι-μπερ και ανακατεύουμε.

Tip: Ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να αυξομοιώσουμε τις ποσότητες των υλικών. Αν, δηλαδή, προτιμάμε τις γλυκές γεύσεις, βάζουμε περισσότερο ζαχαρούχο γάλα, ενώ, αν προτιμάμε τις ξινές, βάζουμε περισσότερο χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης

σαλάτα ρεβύθια με ψάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

Φέρνουμε τα ρεβίθια στο καλοκαίρι και τα φτιάχνουμε κρύα ή ζεστή σαλάτα!

patatosalata

Πατατοσαλάτα με σος γιαουρτιού

Φτιάξτε αυτή τη σαλάτα και συνοδέψτε το ψητό σας ψαράκι!