Φασόλια γίγαντες με τόνο

Άτομα : 3, Χρόνος προετοιμασίας : 15’ , Χρόνος ψησίματος : 20’ , Κόστος : 5 €

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. φασόλια γίγαντες
1 κονσέρβα τόνος καπνιστός
1 κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
2 ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα φασόλια έως ότου μαλακώσουν.

Tip: Είναι απαραίτητο από το προηγούμενο βράδυ να έχουμε βάλει τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι από τον τόνο και σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και μετά το κρεμμύδι. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους, τα βρασμένα φασόλια και τον τόνο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Τα σιγοβράζουμε για 8΄και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

gemista-piperies

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο φούρνο

Τα γεμιστά είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φαγητό του Έλληνα!

σαλάτα ρεβύθια με ψάρι

Σαλάτα με ρεβίθια και μαριναρισμένο ψάρι

Φέρνουμε τα ρεβίθια στο καλοκαίρι και τα φτιάχνουμε κρύα ή ζεστή σαλάτα!