Γλυκό στο βαζάκι με τυρί κρέμα και σάλτσα φράουλας

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 1’ , Χρόνος ψυγείου : 1 ώρα, Κόστος : 9 €

Υλικά:
150 γρ μπισκότα τύπου digestive
100 γρ φρέσκο βούτυρο

Για την κρέμα
1 φακελάκι φυτική σαντιγί
200 γρ φρέσκο γάλα
150 γρ τυρί κρέμα

Για τη σάλτσα φράουλας
17 φράουλες
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το γλυκάκι μας ξεκινάμε ετοιμάζοντας την σάλτσα φράουλας. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τι φράουλες κομμένες στα 4, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το λικέρ μαστίχας. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να δέσει λιγάκι η σάλτσα που θα δημιουργηθεί από το λικέρ και το χυμό από τις φράουλες. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη βάση από μπισκότο. Μέσα στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζουμε το τρίμμα σε ένα μικρό ταψάκι μαζί με το βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 150 ºC, ώστε να λιώσει το βούτυρο και να ψηθεί λιγάκι το μπισκότο. Το βούτυρο θα δώσει υπέροχη γεύση  και άρωμα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα μας. Γεμίζουμε τα βαζάκια, (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), χωρίς να πιέσουμε το τριμμένο μπισκότο στη βάση, αλλά να πέσει ανάλαφρα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη σκόνη σαντιγί μαζί με το γάλα και αναδεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και αναδεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Γεμίζουμε τα βαζάκια μας με την κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να κρυώσουν πολύ καλά.

Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας στο βαζάκι ρίχνουμε από πάνω μερικές κουταλιές από την αρωματική σάλτσα φράουλας.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε επίσης

chocolate-souffle

Ατομικά σουφλέ σοκολάτας

... για τους λάτρεις των σουφλέ τρώγεται και σκέτο!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!