Γνωρίστε τα ελληνικά super foods με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Ξένου και της Αστερίας Σταματάκη

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά να γίνονται αναφορές στις λεγόμενες υπέρ-τροφές. Οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας, η κούραση που νιώθουμε στο τέλος της μέρας και η προσπάθεια να ενισχύσουμε το ανοσοποιηκό μας σύστημα μάς οδηγούν να καταναλώνουμε τροφές οι οποίες θεωρούνται ότι κάνουν θαύματα.

Goji berries, quinoa, cranberries, chia είναι μόνο μερικές από τις ξενόφερτες υπέρ-τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά. Ευτυχώς, όμως, δεν χρειαζεται να ψάχνουμε μακριά για να ανακαλύψουμε τα super foods. Φτάνει να ψάξουμε καλύτερα εδώ, στην Ελλάδα.

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Κορινθιακή Σταφίδα, Κρόκος Κοζάνης, Φιστίκια Αιγίνης, Μαστίχα, Ρόδι, Φύλλα Ελλιάς, Τσάι του Βουνού, Κράνα είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των θησαυρών που μας προσφέρει η ελληνική γη!

Οδηγός μας στην αναζήτηση των ελληνικών υπέρ-τροφών είναι το βιβλίο που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Κωνσταντίνου Ξένου και της Αστερίας Σταματάκη  “Γνωρίστε τα ελληνικά super foods” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Στις σελίδες του μπορεί κανείς να γνωρίσει κάθε ελληνικό -και το τονίζουμε αυτό!- super food και τις ιδιότητές του, τις χρήσεις του αλλά και συνταγές στις οποίες μπορούμε να το συμπεριλάβουμε. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ελληνικές υπέρ-τροφές και  να κατανοήσουμε ότι μια υπέρ-τροφή μόνη της δεν κάνει θαύματα αλλά ότι θα πρέπει “να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερα ποιοτικής και συνάμα λιτής διατροφής”.

Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι σε αυτό το βιβλίο θα διαβάσουμε επιστημονικές αλήθειες και όχι την “αλήθεια” που κάθε μόδα προσπαθεί να επιβάλλει.

Δείτε επίσης

mamalakis

Ημερολόγιο μαγειρικής 2013 του Ηλία Μαμαλάκη

Τρυπώνει στις κουζίνες μας και στην ζωή μας κάθε μέρα!

Μαθήματα υψηλής μαγειρικής!

Το μυθιστόρημα της Έρκα Μπαουερμάϊστερ, που περιγράφει την ζωή της Λίλιαν μέσα στις κουζίνες από τότε που ήταν παιδί.