Gourmet μακαρονάδα με ιταλικό τυρί gorgonzola

Άτομα: 2, Χρόνος προετοιμασίας: 2’, Χρόνος ψησίματος: 5’, Κόστος: 5 €

ΥΛΙΚΑ :
250 γρ μακαρόνια (spaghettini ολικής αλέσεως)
150 γρ τυρί gorgonzola
100 μλ λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας πουρέ σκόρδου (ή 2-3 σκελίδες σκόρδου)
Λίγο ελαιόλαδο
Πιπέρι και λάδι τρούφας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε νερό που βράζει αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να γίνουν στο χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο, συνήθως περίπου 5 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον πουρέ σκόρδου, το τυρί κρέμα και το κρασί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 3 λεπτά).

Ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην σάλτσα τυριού, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα.

Δείτε επίσης

mosxari-sote-saltsa-petimezi-patates

Τρυφερό μοσχάρι σοτέ με γλυκόξινη σάλτσα

Ένα πιάτο με πολλά αρώματα και γλυκιά επίγευση!

giaourtaki-glukoxino

Γιαουρτάκι … γλυκόξινο! (με ζαχαρούχο γάλα και λεμόνι)

Το γιαουρτάκι μας ... αλλιώς!