granita-peponi-laim

Γρανίτα πεπόνι με λάιμ

Άτομα: 12, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Χρόνος στην κατάψυξη: 5 ώρες, Κόστος: 4€

ΥΛΙΚΑ :
900 γρ. καθαρισμένο πεπόνι
150 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμός από ½ λάιμ
80 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πολτοποιούμε τη σάρκα από το πεπόνι.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μέσα στο πολτοποιημένο πεπόνι ρίχνουμε το σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μίγμα μέσα στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές.

Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα πεπόνι, την αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 10 -15 λεπτά.

Σερβίρετε τη γρανίτα πεπόνι λάιμ σε ποτήρι μαζί με λευκό ρούμι και απολαύστε το δικό σας daiquiri πεπόνι!

 

Δείτε επίσης

arni-patates-gastra

Αρνί με πατάτες στη γάστρα

Τρώγεται ζεστό τις Κυριακές με καλή παρέα και κρασί!

kotsia-xoirina

Κότσι χοιρινό στη γάστρα

Τόσο νόστιμο που θα γίνει το αγαπημένο σας!