Κομμάτια: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 5′, Χρόνος μαγειρέματος: 20′, Κόστος: 2,00€
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτάλι της σούπας κανέλα σε σκόνη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε! Όταν το σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
Αφαιρούμε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας από το σιρόπι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι σταδιακά – με μεγάλη προσοχή για να μην πιτσιλιστούμε και καούμε – και ανακατεύουμε!
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα.
Τέλος, βάζουμε το μίγμα σε φόρμα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ο χαλβάς.