Άτομα: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
3 Τομάτες (κομμένες στα 8)
1/2 Αγγούρι (κομμένο στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λοξές, λεπτές φέτες)
1 μέτριο κρεμμύδι ( κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια)
80g Ελιές Καλαμών ΠΟΠ ροδέλλα
1/2κ.σ. Ρίγανη φρέσκια κομμένη σε λάδι
2κ.σ. Δυόσμος
Αλάτι
100g Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2κ.σ. Elixir
200g Φέτα
Πιπέρι μάυρο τριμμένο
1/2κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν+
50g Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Η ελληνική χωριάτικη σαλάτα, απλή και αγαπημένη, με μικρές πικάντικες λεπτομέριες που την κάνουν ξεχωριστή.
Bήμα 1: Ετοιμάστε τη σαλάτα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές, τη ρίγανη, το δυόσμο, τον ανθό αλατιού και περιχύστε με τα 100γρ. Ελαιόλαδο και το ελιξίριο. Ανακατέψτε καλά και κρατήστε την στην άκρη.
Bήμα 2: Ετοιμάστε το τυρί. Βάλτε σε ένα μπολ τη φέτα και σπάστε την με ένα πιρούνι σε μικρά-μικρά κομμάτια. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο καυτερό πιπέρι και τα 50γρ. ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά σαν να φτιάχνετε τυροκαυτερή. Κρατήστε το τυρί στην άκρη.
Bήμα 3: Ετοιμάστε τις πίτες. Στρώστε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίστε με λίγο αλάτι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 10 λεπτά πέριπου.
Bήμα 4: Βάλτε σε μια πιατέλα τη μισή ποσότητα από τις πίτες και απλώστε τις. Αδειάστε από πάνω τη σαλάτα και βάλτε κουταλιές από το τυρί ανά διαστήματα. Καρφώστε στη σαλάτα τις υπόλοιπες πίτες και σερβίρετε.