Άτομα: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 20’, Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα, Κόστος: 16,5 €
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό φρέσκα καλαμάρια
1 ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα καλαμάρια, τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μόλις μαραθεί και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο.
Κατά διαστήματα ελέγχουμε το ζουμί του και τσιμπάμε τα καλαμάρια για να δούμε αν μαλάκωσαν.
Όταν τα καλαμάρια μας είναι έτοιμα, τότε προσθέτουμε το αλάτι, το ρύζι, λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.