Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά, Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ :
4 φέτες τυρί Καλαθάκι Λήμνου (1εκ. πάχος η κάθε μια)
2κ.σ αλεύρι
1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με 2κ.σ νερό)
100g φυστίκι Αιγίνης ανάλατο (χοντροκομμένο)
2κ.σ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4κ.σ βυσσινάδα (ή φραουλάδα)
1/2κ.γ θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το Καλαθάκι Λήμνου είναι ένα ιδαίτερα γευστικό τυρί που σε συνδυασμό με το φυστίκι Αιγίνης και τη βυσσινάδα συνοδεύει εξαιρετικά το τσίπουρο.
Bήμα 1: Ετοιμάστε το τυρί. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο, το αυγό (χτυπημένο με το νερό) μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και το φυστικί σε ένα άλλο πιάτο. Περάστε κάθε φέτα τυρί πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το φυστίκι. Κρατήστε τις φέτες τυρί στην άκρη.
Bήμα 2: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τηγανίστε την κάθε φέτα τυρί 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Bήμα 3: Βάζετε τις φέτες τυρί σε μια πιατέλα, περιχύνετε με τη βυσσινάδα, πασπαλίστε με το θυμάρι και σερβίρετε.