eviotopoi-mprizolakia-poure

Mπριζολάκια χοιρινά µε πουρέ λεµονοριγανάτο από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτοµα
4 µπριζόλες από λαιµό ή με κόκκαλο
4-5 κλωνάρια θυµάρι φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡE
800 γρ. πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 βιολογικό κύβο ζωµό λαχανικών
2 λεµόνια (το χυµό)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κυβάκια, χωρίς τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ με το αλατοπίπερο, το λάδι και τον κύβο διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό.
  • Ψήνουμε τις πατάτες για μιάμιση ώρα μέχρι να ξεροψηθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και τα βάζουμε στη σχάρα του γκριλ.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ανά πλευρά ή παραπάνω αν τα θέλουμε πολύ καλά ψημένα.
  • Λιώνουμε τς πατάτες καλά με ένα πηρούνι και τις ανακατεύουμε με τη ρίγανη και το χυμό των λεμονιών.
  • Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τον ζεστό πουρέ.

Tips

  • Αν θέλουµε, µπορούµε να µαρινάρουµε από την προηγούµενη τα µπριζολάκια µε οποιοδήποτε µείγµα µυρωδικών, ρίγανη, θυµάρι, φέτες λεµονιού και ελαιόλαδο και να τα φυλάξουµε σε ένα τάπερ στο ψυγείο.
  • Αντί για µπριζολάκια, µπορούµε να ψήσουµε µοσχαρίσιο φιλέτο, στήθος κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.

Τα καλύτερα βιολογικά μπριζολάκια μπορείτε να τα παραγγείλετε Online!

Δείτε επίσης

keik-karotou

Κέικ καρότου με κρέμα τυριού

Θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σας κέικ!

Καλαμάρια γεμιστά με μανιτάρια και κουκουνάρι.

Καλαμάρια τόσο νόστιμα που δεν θα μείνει ρύζι!