Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ για 4 άτοµα
4 µπριζόλες από λαιµό ή με κόκκαλο
4-5 κλωνάρια θυµάρι φρέσκο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡE
800 γρ. πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 βιολογικό κύβο ζωµό λαχανικών
2 λεµόνια (το χυµό)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κυβάκια, χωρίς τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ με το αλατοπίπερο, το λάδι και τον κύβο διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό.
- Ψήνουμε τις πατάτες για μιάμιση ώρα μέχρι να ξεροψηθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και τα βάζουμε στη σχάρα του γκριλ.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ανά πλευρά ή παραπάνω αν τα θέλουμε πολύ καλά ψημένα.
- Λιώνουμε τς πατάτες καλά με ένα πηρούνι και τις ανακατεύουμε με τη ρίγανη και το χυμό των λεμονιών.
- Σερβίρουμε τα μπριζολάκια με τον ζεστό πουρέ.
Tips
- Αν θέλουµε, µπορούµε να µαρινάρουµε από την προηγούµενη τα µπριζολάκια µε οποιοδήποτε µείγµα µυρωδικών, ρίγανη, θυµάρι, φέτες λεµονιού και ελαιόλαδο και να τα φυλάξουµε σε ένα τάπερ στο ψυγείο.
- Αντί για µπριζολάκια, µπορούµε να ψήσουµε µοσχαρίσιο φιλέτο, στήθος κοτόπουλο ή ψαρονέφρι.
Τα καλύτερα βιολογικά μπριζολάκια μπορείτε να τα παραγγείλετε Online!