Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος : 30’ , Κόστος: 5 €
ΥΛΙΚΑ :
6 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
8 φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ψιλοκομμένο και χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα με γιαούρτι στραγγιστό και φρεσκοτριμένο πιπέρι.