Άτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 10’, Κόστος: 7 €
Υλικά:
100 γρ. καπνιστό χέλι Γείτονας www.eelgeitonas.com
½ μπαγκέτα ψωμί
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κόκκινη πιπεριά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Επιλέξτε για τη βάση ένα υλικό αφράτο, όπως ψωμί ή ψημένη ζύμη για πίτσα ή μία αραβική πίτα. Εμείς προτείνουμε μία μπαγκέτα.
Κόβουμε τη μπαγκέτα στα πλάγια και φρυγανίζουμε τις φέτες ελαφρώς στην τοστιέρα. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μαργαρίνη με τη μισή ποσότητα από το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τη μισή ποσότητα από την ψιλοκομμένη πιπεριά.
Απλώνουμε πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί το μίγμα της μαργαρίνης και από πάνω βάζουμε το καπνιστό χέλι κομμένο σε κομμάτια. Στο τέλος, πάνω από κάθε κομμάτι χελιού βάζουμε ξύσμα λεμονιού, λίγο χυμό λεμόνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά.