Κατσικάκι με βότανα ψητό στο φούρνο

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:2 ώρες, Κόστος:18 €

ΥΛΙΚΑ :
1,5 κιλό κατσικάκι (πλευρά και χέρι)
Χυμός από 1 λεμόνι

Για την αρωματική σάλτσα βοτάνων:
½ ματσάκι  δυόσμου
1-2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
50-70 γρ τζίντζερ – καθαρισμένο
Λίγη ρίγανη (φρέσκια ή αποξηραμένη)
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κατσικάκι και το βάζουμε σε μία γάστρα με καπάκι.

Φτιάχνουμε τη αρωματική σάλτσα βάζοντας μέσα στο μίξερ τα φύλλα δυόσμου, το δεντρολίβανο, το μάραθο, το τζίντζερ, τη ρίγανη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μία ελαφρώς δεμένη σάλτσα.

Απλώνουμε την αρωματική σάλτσα από τα βότανα πάνω από το κρέας και στο τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Για να ψήσουμε το κατσικάκι το βάζουμε για μισή ώρα με ανοιχτό το φούρνο στους 250 °C. Στη συνέχεια κλείνουμε το καπάκι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1,5 ώρα.

Το κατσικάκι σας θα είναι τόσο νόστιμο και μυρωδάτο από όλα αυτά τα βότανα που δεν θα το μαγειρέψετε διαφορετικά από εδώ και πέρα!

Δείτε επίσης

salata-fakes-tomatinia-gavros

Σαλάτα με φακές & τοματίνια Σαντορίνης

Μια εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη συνταγή που μας «ταξιδεύει» στα μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων.

Φασόλια γίγαντες με τόνο

Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό μεζέ.